Vítejte

Máte-li rádi zvířátka, děti a lidi vůbec, pak jste tu nejspíš správně.

pondělí 22. dubna 2013

Věnečky z odpalovaného těsta

Věnečky jsou docela pracná záležitost, ale když se naskytne významná příležitost, ráda je upeču. Ony nejsou ani tak pracné, jako časově dosti náročné, musí se čekat na vychladnutí těsta a pudinku a to poněkud znepříjemňuje proces vytváření tohoto skvělého zákusku.

Potřebujeme:
na těsto
500 ml vody
170 g hrubé mouky
160 g másla nebo Hery
špetka soli
8 vajec

na krém
250 g másla
150 g moučkového cukru
1 l mléka
3 vanilkové pudinky
vařený pudink jsem úspěšně nahradila krémem Olé dr.Oetkera a to 3 baleními

na polevu
250 g moučkového cukru
100 g másla
2-3 lžíce rumu

Jak na to:
Vodu se špetkou soli a máslem přivedeme k varu a vysypeme mouku, na mírném ohni odpalujeme, dokud se nevytvoří kompaktní nelepivá hrouda těsta, dno hrnce je bílé. Těsto necháme vychladnout a vmícháme do něj postupně 8 vajec. Na plech stříkáme kolečka strojkem nebo ustřiženým sáčkem. Pečeme asi 15 minut v maximálně vyhřáté troubě, za žádných okolností neotvíráme, můžeme dosušit při nižší teplotě. Těsto se nafoukne a ztvrdne, po vytažení z trouby se musí ihned rozpůlit, později změkne a rozkrojit už nejde.
Krém připravíme tak, že utřeme máslo s cukrem a vmícháme do něj vychladlý pudink, obejít se to dá použitím pudinku za studena. Krémem naplníme věnečky. Nejlepší je vyskládat slepené kousky na plech a na něm je dozdobit polevou, kterou snadno vytvoříme tak, že rozpustíme máslo, do něj vsypeme cukr a přidáme rum, zamícháme a poléváme.
Z výše uvedeného množství surovin udělám asi 50 věnečků v průměru asi 7 cm.
Zákusek není ani trochu dietní, ale také není z druhu těch, které pečeme příliš často.

-Felisín-

Žádné komentáře:

Okomentovat